"Виновен по всички обвинения"! Тръмп се разгневи, отправи закана и нападна Байдън

Конституцията позволява той да положи клетва като президент дори от затвора

31.05.2024 | 13:40 Редактор: Беатрис Младжова

Съдебното жури в Ню Йорк призна президента Доналд Тръмп (2017-2021 г.) за виновен за фалшифициране на счетоводни документи с цел да прикрие плащане към порно актрисата Сторми Даниелс преди изборите през 2016 г. Присъдата е безпрецедентна и ще бъде произнесена на 11 юли.

"Това беше позор. Истинската присъда ще бъде произнесена от народа на 5 ноември. Аз съм абсолютно невинен и ще продължа да се боря за нашата страна. Ще се боря за нашата Конституция. Цялата ни страна е манипулирана в момента. Това беше направено от администрацията на Байдън, за да се разправи с политически опонент. Ще се борим докрай и ще победим, защото държавата ни отиде по дяволите", заяви Тръмп.

Гласовете от улицата не спират. Американците от Ню Йорк до Флорида се разделиха в реакциите си.

"Това е много тъжно за Америка, защото той е човек, който се бори за страната ни. Той се опитва да спаси Америка", коментира привърженичка на Тръмп. "Чувствам се страхотно. Това е велик ден за Америка", сподели друг американец.

Конституцията на страната позволява той да положи клетва като държавен глава дори от затвора. На 5 ноември Доналд Тръмп трябва да се изправи в надпреварата за Белия дом срещу сегашния президент Джо Байдън.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС