Париж посреща 15 млн. туристи за Олимпиадата, Uber ще предлага и круизи по Сена

Очаква се рекордните 40 хил. шофьори да предлагат услуги

31.05.2024 | 08:33 Редактор: Искра Ангелова
Париж посреща 15 млн. туристи за Олимпиадата, Uber ще предлага и круизи по Сена

Франция вече брои дните до Олимпиадата. Междувременно страната се опитва да отговори на туристическия бум.

Платформата за споделено пътуване Uber Technologies представи набор от мерки в сряда, включително предлагане на пакетни круизи по Сена. Компанията ще предлага своите Uber Cruises безплатно от 12 юли до 3 август, а клиентите също така могат да резервират еднодневно пътуване, включващо дегустация на шампанско, което ще е в рамките на пакета Uber Bubbles.

Uber също така планира да направи "значителна" инвестиция в стимули и отстъпки за шофьорите. Компанията не разкрива сумата, която инвестира в тези инициативи.

Над 15 млн. посетители се очаква да пристигнат в Париж това лято - с 30% повече спрямо предходните години, което натоварва мрежата на обществения транспорт, обяви компанията. Тя очаква рекордните 40 хил. шофьори да предлагат услуги в нейната платформа по време на Олимпиадата.

Uber също така се опитва да привлече клиенти, които са по-притеснени за разходите си, като има предложения на по-ниски цени.

Въпреки че по време на Олимпиадата ще се използва динамично ценообразуване, Uber ще предлага промоции за пътници на ключови места като летища и гари, където се очаква близо 1 млн. души да пътуват с Uber. Компанията предоставя "промоции" на шофьорите, като допълнително заплащане за завършени пътувания, които започват в определени зони, в рамките на определен времеви прозорец.

Четете цялата статия в investor.bg.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: БГНЕС