Русия с мощна атака по Харков, трима души са убити, има и ранени

Ракетите са поразили три обекта в града

31.05.2024 | 07:03 Редактор: Искра Ангелова
Русия с мощна атака по Харков, трима души са убити, има и ранени

Трима души загинаха, а 16 са ранени след руски ракетни удари по квартал Новобаварски в Харков.

"Руските сили атакуваха многоетажна жилищна сграда в град Харков, като убиха един човек и раниха 13 други. Друг човек, охранител на шивашка работилница, също е бил убит при удар на друго място в града", съобщи губернаторът на Харковска област Олег Синехубов.

Не бяха предоставени подробности за третия загинал, пояснява "Киев Индипендънт".

Според Suspilne руските ракети са поразили три обекта в града - 5-етажна жилищна сграда, шивашка работилница и местен магазин.

Към 2:00 ч. местно време в резултат на нападението срещу жилищната сграда е загинал най-малко човек, а други двама са хоспитализирани, включително 12-годишно момче. В момента на мястото на инцидента се намират аварийни екипи, които заявиха, че под развалините може да са затрупани още жертви.

Ударът, който е настъпил около полунощ местно време, е повредил три от петте етажа на сградата, като същевременно е предизвикал избухването на пожар, информира БГНЕС.

Синехубов заяви в Telegram, че последвалият удар по същото място в града е бил "двойна атака" - при нея руските сили изчакват пристигането на първите спасители и правоохранителните органи, след което отново нанасят удар по същото място, за да нанесат по-големи щети. В резултат на нападението е ранен поне един служител на спешна медицинска помощ.

Снимка: БГНЕС