fallback

Няма да местят словашкия премиер Роберт Фицо в друга болница, започна да се храни

Не се знае дали и кога той ще може да се завърне към задълженията си

30.05.2024 | 20:10 Автор: Беатрис Младжова

Няма да местят премиера на Словакия Роберт Фицо в друга болница, съобщи медицинският екип, който полага грижи за него, цитиран от ДПА.

Мириам Лапуникова, ръководител на болница "Рузвелт" в Банска Бистрица, заяви пред журналисти, че Фицо желае да бъде прехвърлен на домашно лечение веднага щом състоянието му позволи. Лапуникова обаче не може да прецени колко време ще мине дотогава.

Левият популистки премиер беше тежко ранен от няколко изстрела на 15 май, когато се присъедини към поддръжниците си след правителствено заседание в малкия град Хандлова.

Нападателят, който беше задържан веднага, е в полицейския арест. По време на разпита в полицията 71-годишният мъж посочи като оправдание за действията си презрението си към Фицо и правителствената политика. Това става ясно от документ, който компетентният съд е изпратил на ДПА. 

Понастоящем не може да се предвиди дали и кога Фицо ще може да се върне към официалните си задължения. За първи път от две седмици след нападението той успял да се храни отново, по информация на представители на правителството, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback