fallback

Започна разследване за смъртта на Матю Пери и как се е с сдобил с кетамина

На върха на славата си той призна, че се бори с пристрастяването към болкоуспокояващи и алкохол

22.05.2024 | 10:14 Автор: Искра Ангелова

Полицията в Лос Анджелис е започнала разследване във връзка със смъртта на актьора Матю Пери. Звездата от "Приятели" почина през октомври от "остри последствия" от прием на кетамин, съобщиха тогава лекарите.

Разследването ще провери как актьорът е получил обезболяващото вещество, открито в организма му.

Според съдебния лекар в дните преди смъртта си Пери е бил подложен на терапия с вливане на кетамин за лечение на тревожност и депресия. Последната му известна инфузия е била седмица и половина преди това, което означава, че кетаминът, открит в организма му при аутопсията, не е от процедурата.

При аутопсията като фактори, допринесли за смъртта му, са посочени също удавяне, коронарна болест и бупренорфин - лекарство, използвано за лечение на опиоидна зависимост, за което Пери открито говори в интервюта и мемоарите си.

На върха на славата си Пери обяви, че се бори с пристрастяването към болкоуспокояващи и алкохол, като многократно посещаваше рехабилитационни клиники. През 2016 г. актьорът призна, че не си спомня три години от снимките на "Приятели" заради алкохол и наркотици, припомня Би Би Си.

Безжизненото тяло на Пери беше намерено в басейна в дома му в Лос Анджелис на 28 октомври м.г.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback