fallback

Русия не признава заповедта за арест на Нетаняху

Според Песков Зеленски прави "истерични изявления"

21.05.2024 | 14:06 Автор: Елеонора Танева

Искането на Международния наказателен съд да издаде заповед за арест на израелския премиер Бенямин Нетаняху e "повече от любопитно". Това коментира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

"Знаете, че ние не сме ратифицирали статута на съда н Хага, съответно не признаваме юрисдикцията му", заяви Песков, цитиран от ТАСС.

Той каза пред журналисти, че президентът на Русия Владимир Путин не планира да присъства на погребението на президента на Иран Ебрахим Раиси. 

Песков коментира и ситуацията в Украйна. По думите му украинският президент Володимир Зеленски и други представители на режима правят "истерични изявления". 

"Това се дължи на изключително неблагоприятното положение на силите на киевския режим на фронтовете. В Киев нараства разбирането, че дори ритъмът на доставките на военна продукция да бъде някак си възстановен, това пак няма да позволи на украинските сили да променят динамиката на фронтовете", заяви Песков, цитиран от ТАСС.

По думите му Русия продължава провеждането на специализираната операция и предприема мерки срещу "нечовешкия обстрел" на жилищни райони в пограничната зона. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback