Зеленски поиска НАТО да сваля руските ракети над Украйна

Президентът посочи, че за да отговори на руските атаки, страната му се нуждае поне 120-130 изтребителя F-16

21.05.2024 | 08:00 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски поиска НАТО да сваля руските ракети над Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски настоява Северноатлантическият алианс да компенсира дефицита на ПВО на Киев като сваля руски ракети над територията на Украйна, като това, по думите му, няма да означава въвличане на НАТО във война.

Зеленски отбеляза, че Русия има около 300 самолета на украинска територия и за да противодейства на руските сили в небето, Киев се нуждае от поне 120-130 изтребителя F-16.

"Не можете да направите това точно сега? Добре... връщайки се към самолетите, които имате в съседните страни от НАТО: вдигнете ги във въздуха... свалете цели, защитете цивилни", добави украинският президент, цитиран от "Европейская правда".

Преди това Зеленски изрази неразбиране защо западните съюзници на НАТО свалиха ирански ракети и дронове, които летяха към Израел, но се страхуват да направят същото в Украйна, защото се опасяват, че Алиансът ще бъде въвлечен във война с Руската федерация.

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
този ще разпали война. постоянно иска нещо. дадоха му военна помощ и пари и на следващия ден иска още. наглеца се сърди, че става бавно. сега иска да увлече всички във войната. не знам за какво е тази война, но не познавам някой бит без причина Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
1
3 rate up comment rate down comment 1
Охо хо
преди 1 месец
Зеляя не разбира, че Украйна е пушечно месо за своите западни приятели, което трябва да свърши мръсната работа, доколкото му стигат силите, след което да им плати сметката. Затова отправя покана за война към отделни васали, които да включат военнослужещи. Идеята е Русия да убие няколко ПВО специалисти и съответните държави да пратят военни формирования в "отговор ". После от Соро$$$ TV и грантоядите ще обясняват как Путин убил български войници, а никой няма да пита защо са там. Сигнализирай за неуместен коментар