fallback

Нетаняху: Решението на Международния съд в Хага е абсурдно, то е срещу Израел

"Отхвърлям с отвращение сравнението на прокурора в Хага между демократичния Израел и масовите убийци на "Хамас", заяви той

20.05.2024 | 21:53 Автор: Вяра Димова

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че решението на прокурора на Международния наказателен съд в Хага да поиска заповеди за арест срещу него и неговия министър на отбраната е абсурдно и че този ход е бил насочен срещу целия Израел.

"Отхвърлям с отвращение сравнението на прокурора в Хага между демократичния Израел и масовите убийци на "Хамас". С каква дързост сравнявате "Хамас", който уби, изгори, изби, обезглави, изнасили и отвлече нашите братя и сестри с израелските войници, които водят справедлива война, различна от никоя друга. Това е пълно изкривяване на реалността", посочи той, цитиран от "Ройтерс".

Той определи хода на прокурора на МНС като нов вид антисемитизъм.

"Граждани на Израел, обещавам ви едно - опитът да ни вържат ръцете ще се провали. Като министър-председател на Израел обещавам, че никакъв натиск и никакво решение на който и да е международен форум няма да ни попречи да ударим тези, които искат да ни унищожат", подчерта Нетаняху, цитиран от БНР.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback