Командир на "Ислямски джихад" е ликвидиран при атака край Рафах

Израелските войски са унищожили и оръжейни складове и ракетни позиции на ислямистката групировка

18.05.2024 | 17:05 Редактор: Елеонора Танева
Командир на

При въздушни удари в района на Рафах е убит командир на палестинската терористична групировка "Ислямски джихад", за когото се твърди, че е ръководел логистиката на проиранската милиция в граничния град. Това съобщиха Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ).

Нападението е извършено източно от Рафах, съобщи израелската армия, като уточни, че ЦАХАЛ продължават операциите си в разположения в южната част на ивицата Газа град, както и в централната и северната част на анклава с цел ликвидирането на палестинската въоръжена групировка "Хамас".

При въздушните удари израелските войски са унищожили и оръжейни складове и ракетни позиции на ислямистката групировка, съобщи ЦАХАЛ. 

Ожесточени боеве се водят от дни в бежанския лагер в град Джабалия, в северната част на ивицата Газа.

Израелски войници са убили няколко бойци при сблъсъци през последното денонощие, съобщиха тази сутрин военните. Унищожени са били и няколко тунелни шахти и една ракетна позиция, информира БТА.

Близо до т. нар. Коридор "Незарим", преминаващ приблизително по средата от източната до западната част на ивицата Газа, израелските войници са се сблъскали с бойци, въоръжени с ръчни гранатомети. Според изявлението на ЦАХАЛ израелски дрон е ликвидирал врага.

Снимка: БГНЕС