Руските военновъздушни сили отблъснаха масирана атака срещу Севастопол

Отломки от ракета са паднали върху жилищен район

15.05.2024 | 09:58 Редактор: Толя Стоянова
Руските военновъздушни сили отблъснаха масирана атака срещу Севастопол

Русия отблъсна мощна украинска атака срещу Севастопол по въздух. Отломки от ракета са паднали върху жилищен район. Това съобщи назначеният от Русия губернатор на кримското пристанище Михаил Развожаев.

По предварителна информация никой не е пострадал, заяви Развожаев в Telegram. Той добави, че през нощта руските системи за противовъздушна отбрана са унищожили "няколко въздушни обекта" над Черно море.

Мащабът на нападението и размерът на щетите не са обявени веднага. Русия анексира Крим от Украйна преди 10 години в ход, широко осъждан от западните съюзници на Киев. АФП не можа да провери независимо съобщенията на Развожаев. Украйна не е дала незабавен коментар.

И Украйна, и Русия твърдят, че не атакуват цивилни граждани във войната, която избухна, когато Русия нахлу в по-малката си съседка през февруари 2022 г., което Москва нарече "специална военна операция", предаде БГНЕС.

Губернаторът на Белгородска област в югозападната част на Русия, на границата с Украйна, каза, че двама души са били ранени там при нова атака на Киев, която е повредила и електропровод, няколко къщи и автомобили.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: БГНЕС.