Държавният департамент на САЩ: Путин отчаяно не иска да спре войната в Украйна

Може да сложи край във всеки един момент, като изтегли войските си, каза заместник-говорителят Ведант Пател

14.05.2024 | 13:08 Редактор: Вяра Димова
Държавният департамент на САЩ: Путин отчаяно не иска да спре войната в Украйна

Заместник-говорителят на Държавния департамент на САЩ Ведант Пател коментира решението на Путин да отстрани Сергей Шойгу от поста министър на отбраната.

"Въпреки сериозните проблеми в руската икономика, както и загубата на войници, въоръжение и техника, руският президент Владимир Путин "отчаяно" не иска да спре започналата от него война срещу Украйна. Това е още едно доказателство за отчаяното желание на Путин да продължи своята агресивна война срещу Украйна", каза той.

Той подчерта, че войната, започната от Путин, "не само е изтощила сериозно икономиката на Руската федерация, но е довела и до тежки загуби сред руските войски". Пател напомни, че Русия е започнала непровокирана война срещу Украйна. Според него руският президент може да я спре във всеки един момент, като изтегли войските си от Украйна.

Президентът на Русия предложи в неделя бившият първи вицепремиер Андрей Белоусов да бъде назначен на поста министър на отбраната вместо Сергей Шойгу, пише "Труд".

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 1
Двойните стандарти
преди 2 месеца
Русия може просто да се саморазпадне и да поднесе ресурсите си на САЩ, а?"Непровокираната" война е последица на "реда, основан на правила", едностранно установен от хегемона, според който САЩ имат право, а другите са длъжни. Така, например, когато в отговор на действията на САЩ, СССР постави ядрено оръжие в Куба, това беше глобална "несправедливост", но сега, когато РФ е обкръжена от НАТО- няма проблем. САЩ ще търпи ли руски войници при съседите си или РФ да ги готви за война със САЩ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 1
Муйчо
преди 2 месеца
По-скоро е обратното, но нали сте натовска медия, няма как да напишете истината. Сигнализирай за неуместен коментар