САЩ свалиха три дрона на хутите, изстреляни от Червено море

Присъединените към Иран бунтовници твърдят, че техните атаки имат за цел да окажат натиск върху Израел

12.05.2024 | 09:31 Редактор: Толя Стоянова
САЩ свалиха три дрона на хутите, изстреляни от Червено море

САЩ унищожиха три дрона, изстреляни от контролирана от хутите зона в Йемен в Червено море.

"Беше установено, че тези безпилотни летателни системи без екипаж представляват непосредствена заплаха както за коалиционните сили, така и за търговските кораби в региона. Тези действия се предприемат, за да се защити свободата на корабоплаването и да се направят международните води по-безопасни и сигурни за американски, коалиционни и търговски кораби", се казва в изявлението на Централното командване на САЩ.

Също така съобщиха, че дрон е бил изстрелян от контролирана от хутите зона на Йемен в Аденския залив вчера, без наранявания или щети.

Присъединените към Иран бунтовници хути твърдят, че техните атаки срещу кораби в Червено море, пролива Баб ал-Мандаб и Аденския залив през последните месеци имат за цел да окажат натиск върху Израел да прекрати войната си срещу "Хамас" в Газа, за която терористичната група твърди, че е убила почти 35 000 палестинци там, предаде БГНЕС. Войната започна, след като "Хамас" нападна Израел на 7 октомври, убивайки около 1200 души и вземайки други 252 заложници, предимно цивилни.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: БГНЕС