Трима убити и осем ранени при украински удар по ресторант в Донецк

Заведението е било поразен от ракета, изстреляна със система HIMARS

11.05.2024 | 16:59 Редактор:
Трима убити и осем ранени при украински удар по ресторант в Донецк
Трима убити и осем ранени при украински удар по ресторант в Донецк

Поне трима души са убити, а осем са ранени при украински удар по ресторант в Донецк. Това съобщи поставеният от Русия ръководител на Донецка област Денис Пушилин, цитиран от АФП.

"Ресторант "Парадайс", намиращ се в Кировския район на Донецк, бе директно засегнат и трима души бяха убити. Понастоящем знаем за осем ранени", се казва в изявление на Пушилин в комуникационното приложение Telegram, каза той.

Според Пушилин ресторантът е бил поразен от ракета, изстреляна със система HIMARS. Втори снаряд е поразил недовършена постройка, намираща се наблизо. Фасадата на ресторанта е частично срутена, а на покрива се е образувала голяма дупка.

Донецк, който е контролиран от Москва, се намира близо до фронтовата линия на конфликта в Украйна и често става обект на украински атаки. Информацията за удара по Донецк бе разпространена на фона на изявленията на руското Министерство на отбраната, че руските сили са превзели пет села в Харковска област, срещу която вчера започна нова руска сухопътна офанзива, и едно село в Донецка област, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС