Най-очакваните филми през 2015

03.01.2015 | 13:19 Редактор: Мартина Ганчева
Най-очакваните филми през 2015

2015 със сигурност ще бъде вълнуваща за феновете на киното. И ще мине под знака на продълженията. Нов живот получава култовата поредица "Междузвездни войни“. В част 7 „Силата се пробужда" ще видим актьори от първата трилогия като Марк Хамил, Харисън  Форд и Кари Фишър, а сюжетът ще е пряко обвързан с персонажите на Люк, Лея, Хан Соло и събитията след падането на империята. Първият тийзър на филма вече събра рекорден брой гледания в интернет. Очаква се новите „Междузвездни войни“ да разбият бокс офиса и да преминат  границата от $1 млрд. Филмът дори има шансове да изпревари „Аватар“, като най-касовата продукция на всички времена. 

Не толкова добри са очакванията за петата част на Терминатор. За продължението се говореше от години, но реализирането й бе непрестанно отлагано, като се има в предвид незадоволителните приходи на последната част. Макар и поредицата за робота убиец от бъдещето да е наистина култова, много хора смятат, че потенциалът й е отдавна изчерпан. Все пак завръщането на Арнолд Шварценегер в ролята на терминатора няма как да не вкара в кината  закоравелите фенове на фантастичния екшън.

През 2015 по кината излиза и продължението на „Джурасик парк“. Този път Стивън Спилбърг няма да е режисьор, а само продуцент на лентата. Зад камерата застава Колин Тревъроу, за който това ще е първо заглавие от подобен мащаб.  Главната роля  във филма се поема от Крис Прат, който вече е водещо име в Холивуд след успеха на „Пазителите на галактиката“. От „Джурасик свят“ се очаква да даде нов старт на една от най-култовите фантастични поредици на всички времена и да постави началото на съвсем нова сага.

Не по-малко коментирано и очаквано заглавие е „Бързи и яростни 7“. Последният филм от екшън поредицата на четири колела постигна постъпления от над 780 млн. долара. очаква се новата кино-лента да надхвърли това постижение. Във филма отново ще играят Вин Дизел и Скалата.

Нежната половина обаче очаква с нетърпение едно друго заглавие - "50 нюанса сиво", а децата „Миньоните“ . Филмът ще разказва за живота на малките жълтурковци от праисторическите времена до наши дни. Във фокуса на киноманите със сигурност ще попаднат и заглавия като „Американски снайперист“ на Клинт Истууд, поредният филм за Джеймс Бонд и още и още. Накратко казано 2015-а ще бъде една кино година.