fallback

Втори кораб без екипаж, с мигранти на борда в Йонийско море

02.01.2015 | 01:21

Италианската брегова охрана съобщи с туит, че Ezadeen /IMO 6614279/ е бил засечен в Йонийско море през нощта на 1 срещу 2 януари 2015 с 450 мигранти на борда.

АФП съобщава, че на борда на Ezadeen има и бременни жени и деца.

Според Corriere dela sera сигналът за бедствие е бил получен следобед на 1 януари.

Към 23:00 на 1 януари военен хеликоптер на италианската армия е бил изпратен, за да се опита да качи спасители на борда. Тогава Ezadeen е бил на 65 км от нос Леука, ЮИ Италия.

Още по темата

Корабът следвал курс към бреговете на италианската провинция Пулия.

Според исландската брегова охрана лошото време и бурното море затрудняват операцията по качване на борда, съобщава Би Би Си.

ICGV TYR от исландската брегова охрана патрулира в момента край италианските брегове в рамките на европейската мисия за граничен контрол Frontex.

Според Marine Traffic построеният през 1966 и плаващ под флага на Сиера Леоне 1300-тонен кораб за превоз на животни на 19 декември е отплавал от кипърското пристанище Фамагуста за Сет, Франция. Преди Кипър корабът е бил в Тартус, Сирия.

Корабособственик е UNI MARINE MANAGEMENT - Триполи, Ливан, според NOK Schiffsbilder - Bilder

Старото име на кораба е Joudi S /през 2011/, когато е плавал под сирийски флаг, съобщава Shipspotting.

 

 

На 30 декември плаващият по молдовски флаг Blue Sky M със 796 нелегални имигранти на борда успя да стигне до италианските брегове без екипаж, благодарение на Бреговата охрана.

fallback
Още от Свят
fallback