fallback

Фон дер Лайен: Трябваше да чуем какво казват страните от Централна Европа за Русия

Според председателя на ЕК са необходими решителни действия

02.05.2024 | 10:48 Автор: Вяра Димова

Необходимо е да се чуе какво говорят страните от Централна Европа за Русия и да се предприемат решителни действия по-рано. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Мисля, че трябваше да се вслушваме по-добре в страните от Централна Европа. Те имат много повече опит със съседството на Русия. Може би трябваше да направим нещо по-рано, както предлагат някои централноевропейски страни. Днес можем да бъдем благодарни и доволни, че имаме толкова силна Европа, която може да даде толкова силен отговор на Русия", посочи тя на пресконференция в Брюксел.

Фон дер Лайен отговори на въпроса какво е научил Европейският съюз от Полша през последните 20 години. Председателят на Европейската комисия подчерта, че 20-ата годишнина от голямото разширяване на ЕС е била определящ момент и, погледнато от днешна гледна точка, тя е променила фундаментално Европа и я е направила по-силна, съобщава полската телевизия "World".

"Гражданите се възползваха от това, което носи участието в европейската общност. Икономиката се разви много силно. Съюзът се превърна в най-големия единен пазар в света. С това гласът на ЕС стана много по-силен", заключи тя, цитирана от "Труд".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback