fallback

Джеб Буш се готви за президентския вот в САЩ през 2016 г.?

01.01.2015 | 17:33 Автор: Лъчезар Вълев

Братът на американския президент Джордж Буш-младши в периода 2001-2009 г. Джеб Буш се готви за президентската надпревара през 2016 г. е напуснал постовете си в корпоративните бордове и нестопанските организации, съобщава Washington post. Според изданието бившият губернатор на Флорида се готви да се кандидатира за Белия дом на следващите президентски избори.

Вестникът се позовава на имейл, получен в редакцията от помощник на Буш, който се бил оттеглил дори от управителния съвет на собствената си образователна фондация.

Още в средата на декември 61-годишният Джеб Буш призна, че активно обмисля възможността да се впусне в надпреварата за Белия дом и че ще основе политически комитет за действие през януари, който да му помогне да влезе във връзка с привърженици и потенциални дарители и да установи дали има достатъчна подкрепа за подобно начинание. Още тогава обаче идеята не се хареса на някои републиканци, те не го намират достатъчно консервативен.

Джеб Буш беше губернатор на Флорида в периода 1999 - 2007 г. Неговият брат Джордж Буш-младши спечели изборите за президент на САЩ срещу демократа Ал Гор и действащ вицепрезидент по това време. Съдбата на тези избори беше решена именно от резултатите в щата Флорида.

 

fallback
Още от Свят
fallback