Най-популярната дума за 2014 година всъщност не е дума

30.12.2014 | 14:18 Редактор:
Най-популярната дума за 2014 година  всъщност не е дума
Най-популярната дума за 2014 година всъщност не е дума

Най-популярната дума за 2014 година е емоджи, съобщава Дейли Мейл. Това не е истинска дума, а символът, който означава любов. Анализатори установиха, че емоджи във формата на сърце е било най-използвано в блоговете, в Туитър и Фейсбук и в 250 000 световни медии в последните 12 месеца. 

Анализатори коментират, че емоджито във формата на сърце се е появявало милиарди пъти на ден в социалните мрежи. В момента има 722 признати символа, които изразяват емоция, състояние на ума, човек, място или предмет.

Очаква се през следващата година емотиконите да се увеличат с още 250. Според експертите все по-голямото присъствие на емоджи или емотикони показва, че с възхода на интернет символите си проправят път в английския език.

Принц Джордж също влезе в класацията за най-популярни имена, наред с явлението "кървава луна" . Ебола пък заема челното място в класация за имената. 
Най-популярната фраза през 2014 г. е била "Горе ръцете, не стреляйте". Тя беше измислена от протестиращите, които призоваха за действие след убийството на чернокожия младеж Майкъл Браун от Сейнт Луис, щата Мисури, през август.