fallback

През последните години броят на инцидентите в авиоиндустрията намалява

Безопасността на полетите се подобрява всяка година, коментира експертът Александър Богоявленски

30.12.2014 | 11:41 Автор: Мариета Иванова

През последните години се наблюдава постоянен спад и на броя на инцидентите  в авиоиндустрията като цяло, и на фаталните

Още по темата

в частност, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air експертът в областта Александър Богоявленски.

По думите му за тази година „спокойно можем да кажем, че имаме едни невиждани нива по отношение на броя на инцидентите“.

„Запазва се позитивната тенденция на безопасността на полетите и на инфраструктурата за изпълнение на тези полети да се подобрява всяка година. Някои експерти дори говорят за революция по отношение на безопасността на полетите, тъй като такова ниво не е имало още от 80-те години насам“, коментира експертът.

Във връзка с последния инцидент със самолет на AirAsia Богоявленски коментира, че подобни инциденти провокират, както отговорните институции, така и компаниите, които разработват нови технологии в сектора.

В тази връзка той посочи, е преди година, както и преди две най-много инциденти е имало в региона на Африка, който по думите му остава най-проблематичен по отношение на безопасността. - „Най-сигурен остава Европейският регион“, посочи още Богоявленски.

Вижте цялото интервю от видео файла.

 

fallback
Още от Свят
fallback