fallback

Добър Путин, сладък Путин!

Предколедно в Русия се появи в продажба шоколад с изображението на държавния глава

27.12.2014 | 13:21 Автор: Мартина Ганчева

През 2008 година Владимир Путин отиде на гости на Дядо Мраз. През 2013-а влезе в неговата роля. През 2014-а руският президент окончателно детронира белобрадия старец. И не само него. Путин е най-влиятелния мъж в света и най-силния политик на международната сцена, поне според американското списание Тайм. Да оставим за малко на страна всички онези горещи теми като кризата в Украйна, проекта Южен поток или войната на санкции с ЕС. Руският държавник не е на мушка. Той е на мода.

Силните качества на политика са възпявани не един и два пъти. След фурора на естрадния шлагер "Такъв като Путин" и на фолклорния марш "Действай, Путин, Крим е наш", рап-дуетът A.M.G. също отдаде респект на Владимир Путин  с парчето "I Go Hard Like Vladimir Putin".

А какъв е Путин на вкус? „Горчив“, „Добър“ „Нежен“. Това не е шега. Предколедно в Русия се появи в продажба шоколад с изображението на държавния глава. Серията се нарича „Президент. Човекът с най-добрата душа“ и се продава на цена от 150-200 рубли. На една от опаковките Путин е прегърнал кученцето Бафи, подарък от българския премиер Бойко Борисов през 2010 г. „Купувайки този шоколад, повишавате БВП на страната“, гласи слогънът на кампанията.

Популярността на държавника придоби не само музикални и вкусови, но и текстилни измерения. Фланелки с лика на Путин станаха безспорен хит. Първо в Русия, а след това в Сърбия и България. Американската звезда Мики Рурк стоя 4 часа на опашка, за да си купи тениска с лика на Владимир Путин. 

Но не само в родната Русия, и в Сърбия обичат Путин. Дори и Слободан Милошевич не се е ползвал с толкова голяма почит. В центъра на сръбския град град Нови Сад се появи кафене "Путин". "Хората го обожават. Кафенето ми е пълно. Направих страхотен маркетингов ход. Хората се събират и сред съмишленици обсъждат ситуацията в Украйна и положението в Русия", хвали се собственикът Радивой Милянич. Той предлага само водка "Путинка", независимо че се намира много трудно.

Какво пие самият Путин, е държавна тайна. Руските журналисти често разказват, че той започва деня си с каша с извара и мед. И никога не остава равнодушен към сладоледа, където и да е по света. Страстен любител на хокея и животните, в работата си той е машина. В кабинета му няма компютри. Путин обича червените папки с документи и подсигурените телефони. Всички искат да знаят повече за Путин. Затова и биографията му е в топ 10 на най-четените книги по света. Нищо чудно, че американския президент Барак Обама ревнува.

През отишлата си 2014-а Путин покори света по рейтинг.

 

fallback
Още от Свят
fallback