fallback

Кристалина Георгиева представи отчет за разходваните пари след земетресението и цунамито в Индийския океан

Индонезия е получила 600 млн. евро

26.12.2014 | 15:12 Автор: Ирина Георгиева

На 26 декември се отбелязва десетата годишнина от опустошителното земетресение и последвалите вълни цунами в Индийския океан, написа Кристалина Георгиева в профила си на социалната мрежа Facebook. По нейни данни близо 230 хиляди души са загинали или изчезнали безследно. Реакцията на ЕС беше бърза и ефективна, пише Георгиева. 

123 млн. евро е общата сума, която ЕК предостави на засегнатите региони от цунамито през 2004 и допълнително 350 млн. евро, които са предназначени за дългосрочното възстановяване. Това са средствата без помощите, предоставени от държавите-членки.

Ето и един преглед къде са отишли парите и как са били изразходвани:

Индия - 12 млн. евро за подслон, прехрана, вода и канализация Тайланд - 500 000 евро за риболов и прехрана Малдиви - 2,7 млн. евро за здравни грижи, подслон, прехрана, вода и канализация Шри Ланка - 42,5 млн. евро за хранителна помощ, вода и канализация, здравни грижи и психологическа подкрепа Индонезия - 60 млн. евро за здравни грижи, храна, вода и канализация, хранителни помощи, прехрана и психологическа подкрепа В региона на Индонезия - 5,3 млн. евро за логистика, транспорт и координация

fallback
Още от Свят
fallback