Нова хакерска атака, този път мишени бяха Xbox и PlayStation

Много вероятно е тя да има връзка с кино премиерата на филма на Sony Pictures – "Интервюто"

26.12.2014 | 11:19 Редактор: Красимир Кирев
Нова хакерска атака, този път мишени бяха Xbox и PlayStation
Нова хакерска атака, този път мишени бяха Xbox и PlayStation

Sony и Microsoft отчитат най-натоварените дни на техните сървъри по Коледа, тъй като всеки получил като подарък Play Station или Xbox Live не губи време, за да изпробва играта. 

Нито Sony, нито Microsoft  коментираха ситуацията. Единствената обратна връзка от тях бяха съобщения в продължение на няколко часа, че работят по отстраняването на проблема. 

Така или иначе хакерите постигнаха целта си – в социалните мрежи стотици потребители изляха гнева си върху двете технологични компании. Най-честото съобщение гласеше: „Детето ми преживява най-лошата си Коледа“.

Иначе първите прожекции на комедията „Интервюто“, която разказва за опит за покушение срещу лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, предизвикаха небивал интерес. Много медии предаваха на живо от кино салоните. По-голямата част от зрителите на филма обясниха, че причината да гледат продукцията е именно противоречието, свързано с нея и медийната истерия, която е предизвикала.

Отзивите пък бяха противоречиви. Някои успяха да открият хумора на режисьорите, но други отчетоха, че сценарият наистина дава повод за обида на Северна Корея. 

Филмът е на разположение за свлаяне и в интернет. До момента Сони не съобщава колко потребители са платили, за да го изтеглят и гледат.