fallback

Антиислямистка демонстрация в Дрезден

23.12.2014 | 13:26 Автор: Теодора Георгиева

Над 17 хиляди души излязоха на антиислямска демонстрация по улиците на германския град Дрезден. Демонстрантите искат по-строги имиграционни закони, защото са недоволни от големия брой мюсюлмани в европейските страни.

Акцията се проведе под лозунга „Европейци-патриоти срещу ислямизацията на Запада”. Протестиращите скандираха „Германия не е земя за имиграция“.

Германците се тревожат от рязкото покачване на броя на бежанците вследствие на конфликтите в Близкия изток.

„Интеграцията не означава само да се живее един до друг, но да се живее според достойнствата на нашата конституция, немската култура, определени от християнството и хуманизма", се казва в изявление на организаторите на протеста.

В Дрезден бежанците са 2000, но техният брой е оскъден в сравнение с други части на Германия. Броят на търсещите убежище във водещата европейска икономика нарастна до 200 000, повече от всяка друга западна държава, отчасти заради наплива на сирийци. Канцлерът Ангела Меркел пък осъди всички форми на ксенофобия и подчерта, че Германия се нуждае от имигранти, за да й се помогне да се справи със задаващата се демографска криза.

 

fallback
Още от Свят
fallback