fallback

Изчезналото дете в Сърбия е открито мъртво, мъже хвърлили тялото край сметище

Заподозрените са арестувани

05.04.2024 | 17:30 Автор: Искра Ангелова

Лоша развръзка на случая с изчезналата 2-годишна Данка Илич, която властите в Сърбия търсиха седмица под дърво камък. Малкото момиченце бе намерено убито и заровено. Припомняме, че Данка изчезна миналата седмица в Източна Сърбия.

"Тя е била убита, а двама заподозрени са арестувани", съобщи президентът Александър Вучич.

Това са Сърджан Янкович от село Лука и Деян Драгиевич от село Злот, съобщават сръбските медии. Двамата са признали, че докато пътували в служебен автомобил на държавно предприятие, са блъснали детето край Бански път. 2-годишното момиченце си играло на улицата, когато било ударено от автомобила на двамата работници.

Вместо да повикат линейка, те решили да изхвърлят телцето на детето край сметище.

Сърджан е заподозрян, че на ул. "Радомир Пътника" е блъснал със служебен автомобил "Фиат" Данка, като я е убил.

Заедно с колегата си Деян поставили тялото на детето в багажника на автомобила, след което отишли ​​до диво сметище на "Старобански път" край Бор, където изхвърлили тялото от дясната страна на пътя, информира "Труд".

След като били разкрити, двамата сами показали на полицаите какво и къде точно се е случило.

Припомняме, че малката Данка изчезна на 26 март. Майката на момиченцето подала сигнал в полицията, че детето ѝ е изчезнала около 13:45 часа. Семейството издирваше детето си няколко дни, когато на 4 април бе официално бе съобщено, че момиченцето е убито.

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Свят
fallback