Sony не са се отказали да пуснат филма "Интервюто"

Филмът е сатирична комедия, която разказва за убийството на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун

20.12.2014 | 10:35 Редактор: Красимир Кирев
Sony не са се отказали да пуснат филма

Показването на продукцията пред широката публика  беше предшествано от мащабна серия кибер атаки срещу компанията, дело най-вероятно на севернокорейски хакери. В интервю за СNN изп. директор на Sony Pictures Майкъл Линтън разкри, че компанията проучва различни варианти за пускането на филма.  „Ние отложихме коледната премиера, но това не означава, че филмът ще бъде спрян“, обяснява той. И още от думите му:
 

"Пред нас стоят отворени много опции. Можем да покажем дигитално, имаме възможността да намерим дистрибутори, които да го разпространяват по заявки на клиентите. Вече сме провели разговори с една компания, която се занимава с електронна търговия'.

 


Американският президент Барак Обама обяви, че Sony са направили грешка с отмяната на премиерата и не е трябвало да се пречупват под натиска на терористичните заплахи. От компанията не се съгласиха с обвиненията и обявиха, че решението се основава на факта, че повечето кина в страната са предпочели този ход.

 

През ноември хакерска атака разкри сценария, финансовите възнаграждения на главните актьори Сет Роугън и Джеймс Франко, както и частна e-mail кореспонденция на ръководството на Sony Pictures.  Не закъсня и посланието на хакерите: Ако „Интервюто“ се появи в кината – те ще станат обект на терористична атака с мащабите на тази от 11 септември 2001 г.“. Властите в Северна Корея отричат да са замесени в интервенцията, но я приветстват.  

Иначе, съзнателно или не, скандалите около „Интервюто“ превръщат филма в една от най-рекламираните продукции в историята.