Лукашенко: Атентаторите от Москва са искали да избягат в Беларус

Путин твърди, че заподозрените са възнамерявали да отидат в Украйна

26.03.2024 | 21:15 Редактор: Толя Стоянова
Лукашенко: Атентаторите от Москва са искали да избягат в Беларус

Беларуският лидер Александър Лукашенко каза, че въоръжените мъже, извършили миналата седмица нападение в концертна зала в Москва, вероятно са искали да избягат в страната му, предаде ДПА, като се позова на БелТА.

Лукашенко каза, че са били въведени мерки за сигурност по границата на Беларус с Русия, когато е станало ясно, че извършителите на нападението в концертната зала "Крокус" са се придвижили с кола до руската Брянска област, която граничи с Беларус и Украйна.  Авторитарният лидер на бившата съветска република, която е съюзник на Русия, каза, че нападателите е нямало как да влязат в Беларус, върнали са се и са тръгнали към украинско-руската граница.

Руският президент Владимир Путин твърди, че заподозрените са искали да избягат в Украйна и са били очаквани там. Украинското ръководство отхвърли това твърдение. 

Въпреки че групировката "Ислямска държава" заяви няколко пъти, че тя е извършила атаката и според експерти това твърдение е достоверно, руските представители продължават да настояват, че Украйна е замесена. Те не са представили никакви доказателства в подкрепа на твърдението си, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 3
Осрайнна
преди 4 месеца
Няма как осрайннна да не е замесена . Клоунна / кукла на конци изпълнява старателно заповедите на неговите кукловоди но точно те ще го разкарат когато вече им е ненужен жалко за толкова млади хора .. Сигнализирай за неуместен коментар