Конфликтите по света смутиха Дядо Коледа

Коледа наближава и в арктическия град Рованиеми това означава само едно – време за денонощна работа

16.12.2014 | 19:49 Редактор: Красимир Кирев
Конфликтите по света смутиха Дядо Коледа

В дома на Дядо Коледа цари празнична атмосфера, в която джуджетата опаковат подаръците на милиони деца по света. Няколко дни преди своето околосветско пътуване, белобрадият старец отправи послание за любов и приятелство между всички хора.

Хиляди туристи от целия свят нямат търпение да го зърнат. Затова вместо да го чакат у дома пред камината, те пътуват до Северна Финландия. Там, в градчето Рованиеми, е работилницата на добрия старец.

Пощата в града също е много натоварена през декември. Милиони писма на деца от всички точки на света, пристигат в пощенската кутия на дядо Коледа. Той ни уверява, че всяко едно от тях се чете, със съдействието на неговите помощници. Някои деца пишат своите желания, други питат за живота на дядо Коледа. А трети разказват за проблемите си. Именно заради това, тази година старецът е особено притеснен. Причината – многото конфликти по света.

"Здравейте, приятели!  Минава една лоша година, с много конфликти и проблеми по света и Европа. Сега наближава Коледа. Тя е празник на любовта, съпричасността и грижовността. Трябва да гледаме към бъдещето с позитивна надежда. Да се концентрираме върху образованието на децата.  Отговорните за това трябва да се задействат с всички възможни средства. Пожелавам на всички Весела Коледа и щастлива Нова година", казва Дядо Коледа.

През 2012 г. беше поставен рекорд по посещаемост на градчето на Дядо Коледа. Тогава 310 хил. души от Русия, Япония, Германия и Китай отидоха да видят на живо неговата работилница. Тази година е на лице силна тенденция – броят на азиатските туристи расте, а този на руските намалява значително.