fallback

Русия ще развива търговско-промишлените връзки с Бл. Изток

Руският министър на промишлеността предложи страните от Персийския залив да заемат освободените след санкциите пазарни ниши

14.12.2014 | 17:55 Автор: Мариета Иванова

Русия има намерение  активно да развива търговско-промишлените отношения със страните от Близкия Изток и Азия, заяви в неделя по време на преговорите с представители на правителството и деловите среди на Бахрейн руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров, съобщава РИА-Новости.

„Разработени през годините, отношенията между нашите страни са основа за изграждане на търговско-икономическите връзки, при това развитието в научно-техническата сфера дава за това допълнителен импулс. Сега ние активно ще развиваме диалога с Близкия Изток, Югоизточна Азия, Латинска Америка,” отбеляза Мантуров.

По думите на министъра икономиката трябва да бъде независима от политическите аспекти, затова страните от Персийския залив могат да заемат тези места, които до въвеждането на санкциите срещу Русия са заемали страни от Запада.

Мантуров е поканил предприемачи от Бахрейн да вземат участие в Петербургския икономически форум следващата година и на изложбата на високотехнологични продукти "ИННОПРОМ" в Екатеринбург.

На свой ред изпълнителният директор на Съвета за икономическо развитие  на Бахрейн Кемал Ахмед отбелязал, че региона на Персийския залив- е „бързоразвиващ се пазар”. Затова страните от региона са заинтересувани от сътрудничеството с крупни руски компании в отрасли като строителство, транспортно обезпечаване и инфраструктурно строителство.

 

fallback
Още от Свят
fallback