Протести в Израел: Искат оставката на Нетаняху и освобождаване на заложниците на "Хамас"

Стотици протестиращи в Тел Авив блокираха движението по някои от главните пътни артерии в града

11.02.2024 | 08:01 Редактор: Деси Николова

Масови протести в Израел - няколко хиляди души поискаха оставката на премиера Бенямин Нетаняху и освобождаване на заложниците, държани от "Хамас".

Министър-председателят бе обвинен, че саботира преговорите с "Хамас", осъществявани с международно посредничество. Споразумение може да "върне вкъщи заложниците още утре", заяви за ДПА майка на млад израелец, който е държан от "Хамас" в Газа.

Недовилните в Тел Авив блокираха движението по някои от главните пътни артерии в града. Министър-председателят бе обвинен, че саботира преговорите с "Хамас", осъществявани с международно посредничество. 

Най-малко седем демонстранти са били арестувани. По информация на Израел в Газа са останали 136-ма души в плен на "Хамас", като за 30 се предполага, че са мъртви. 

На този фон все още няма дата за планираната израелска операция в Рафах - южната част на Ивицата Газа, където вече е струпано повече от половината население на анклава.

Снимка: БГНЕС

 

 

 

 

 

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 2
Веселинъ 7112136860
преди 5 месеца
Кое е това международно посредничество между Израелските държавници и ромите от Хамас? Сефардските врагове на Ашкеназки Израел! Напред,господин Нетаняху! Сигнализирай за неуместен коментар