Бебе е сред загиналите в Харков, Шолц зове САЩ да отпуснат пари за Украйна

При руската атака с дронове "Шахед" е била ударена бензиностанция

10.02.2024 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

Седем мирни граждани, включително три деца, загинаха при руско нападение с дрон срещу украинския град Харков. Междувременно канцлерът на Германия Олаф Шолц призова американския Конгрес да отпусне по-скоро финансови средства за Украйна.

При руската атака с дронове "Шахед" е била ударена бензиностанция, което е предизвикало огромен пожар. По думите на губернатора градът е бил атакуван от руските сили снощи с дронове "Шахед".

"При ударите загинаха седем души. Сред тях са три деца - едното е на 7, другото - 15 години, както и бебе на около шест месеца", коментира

Дроновете камикадзе, с които Русия е нападнала града, са били изстреляни от руската Белгородска област. Три безпилотни апарата са поразили харковския район "Немишлянски", при което е унищожен обект от критичната инфраструктура и е избухнал голям пожар.

Според прокуратурата са унищожени общо 15 частни домове, а 50 жители са евакуирани. Безпилотни летателни апарати са ударили болница и ресторант в малък град, източно от Харков.

"Не видях и не чух какво се случи тук. Прочетох в интернет за експлозията. Дойдох да помогна", сподели

Междувременно канцлерът на Германия Олаф Шолц призова Конгресът на САЩ да отпусне по-скоро финансови средства за Украйна. Шолц, който се срещна във Вашингтон с американския президент Джо Байдън, каза, че е насърчен от решението на Сената да придвижи законопроект на стойност над 95 милиарда долара, предназначени за Украйна, Израел и Тайван.

По време на срещата в Овалния кабинет Байдън упрекна Конгреса, в който републиканците блокират помощта за Киев.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Двоен стандарт
преди 5 месеца
А, колко бебета са загинали вчера или днес в Палестина? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Kreti
преди 5 месеца
Тия циркове с бебенцата ги знаем от войната на Ирак с Кувейт. Сменете сценария! Сигнализирай за неуместен коментар