fallback

Ермитажът в Санкт Петербург отбеляза 250-годишнината си със светлинно 3D шоу

07.12.2014 | 19:41 Автор: Лъчезар Вълев

Музеят "Ермитаж" в Санкт-Петербург отбеляза 250-годишнината си с грандиозно светлинно шоу.

Стотици хора се събраха на централния площад в сърцето на града, за да станат свидетели на 3D шоуто, представящо различни епохи от руската история, прожектирани върху сградата на Генералния щаб на руската армия в близост до музея.

Още по темата

Картини, представляващи огромен пожар и сцени от Втората световна война бяха преплетени с изображения на експонати от "Ермитажа" под звуците на класическа музика и произведения на съвременни руски композитори.

Организаторите споделят, че основната идея на шоуто е да проследи паралелите между руската история и колекцията от творби, съхранявани в най-големия руски музей.

Създателите и дизайнерите на шоуто споделят, че трансформирането на фасадата в огромен екран е било истинско предизвикателство, но въпреки това са доволни от резултата.

Общият брой на експонатите в "Ермитажа" включва около 3 млн. произведения на изкуството и паметници на световната култура.

Изчислено е, че ако посетителят прекарва по 1 минута на всеки един експонат, ще му бъдат необходими 11 години, за да разгледа всичко — при условие, че прекарва в музея по 8 часа дневно.

Събитията, посветени на годишнината на "Ермитажа" ще продължат до 9 декември.

 

 

 

fallback
Още от Свят
fallback