fallback

Пожар в трафопост остави десетки жилищни сгради в Москва без ток при -27 градуса

Нощта на 4 януари в Москва беше най-студената от началото на зимата

04.01.2024 | 12:55 Автор: Деси Николова

В Москва заради пожар в трафопост десетки жилищни сгради останаха без ток и парно, съобщава РИА Новости. Пожарът е възникнал сутринта в трансформаторна подстанция в североизточната част на Москва, потребителите са превключени към резервна верига за захранване.

По-късно агенцията, позовавайки се на московските власти, съобщи, че "повечето къщи са превключени към резервна верига след пожар в подстанция в Москва, около 40 къщи ще бъдат превключени през следващите един и половина до два часа".

Както пише Baza, в резултат на пожар в подстанция на Високоволтния проезд в Москва повече от 20 многоетажни сгради в няколко района на града (Отрадное, Бибирево, както и Северно и Южно Медведково) останаха без електричество и отопление, предаде "Фокус".

В същото време нощта на 4 януари в Москва беше най-студената от началото на зимата, температурата падна до минус 27,1 градуса, съобщиха от метеорологичния център Фобос.

Според Mash трафопостът във Високоволтния проезд се е запалил около 6 сутринта. От него се захранват и къщи в Бибирево, Отрадни и Медведково.

Високи сгради в три района на Москва останаха без ток. Температурата в апартаментите падна до 10-15 градуса по Целзий при исторически ниски температури за Москва.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback