Руският Черноморски флот ще се развива в Крим

Усилията ще бъдат съсредоточени върху бойната подготовка на новосформираните части, реконструкция на полигони, изграждане на военна инфраструктура в Крим и Кавказкото крайбрежие и др.

01.12.2014 | 08:42 Редактор: Мариета Иванова
Руският Черноморски флот ще се развива в Крим

През следващите години руският Черноморски флот планира да съсредоточи в Крим бойни подготовки на новосформирани части, съобщава РИА-Новости, позовавайки си на информация от пресслужбата на Черноморския флот. Сред другите дейности, които се обмисля да бъдат насочени към полуострова са реконструкция на полигони и изграждане на инфраструктура в Крим.

„Черноморците ще продължат работата в Средиземно море, в океанската зона, както самостоятелно, така и във взаимодействие с кораби на други флотилии, ще вземат участие и в редица международни учения. Основните усилия ще бъдат съсредоточени върху организацията на бойни подготовки на новосформирани части, на реконструкцията на полигони, изграждането на инфраструктурата на военните градове в Крим и по Кавказкото крайбрежие и подготовката за приемането в състава на нови кораби, подводници и спомагателни плавателни съдове“, става ясно от съобщението.