"Билд": Русия може да се опита да атакува Европа през 2024-2025 г.

Потенциален период за действия на Москва е след изборите за президент в САЩ

24.12.2023 | 20:25 Редактор: Искра Ангелова

Разузнавателна служба на една от държавите на Стария континент предупреждава, че Русия може да се опита да атакува Европа през зимата на 2024-2025 година - в момент, в който САЩ ще се окажат "без лидер“ и който би затруднил незабавното оказване на помощ на партньорите си отвъд Океана, пише германският вестник "Билд", като се позовава на източник.

От редакцията поясняват, че потенциален период за действия на Москва е след изборите за президент в САЩ и преди встъпването в длъжност на избрания държавен глава на страната, т.е. между ноември 2024 и януари 2025 година.

Служител от разузнаването (кое точно не се пояснява) твърди, че руските служители се надяват президентът на САЩ (2016-2021 г.) Доналд Тръмп да се върне в Белия дом, защото под негово ръководство "всичко може да се случи", пояснява "Фокус".

По-рано министърът на отбраната на ФРГ Борис Писториус подчерта в интервю за германския национален ежедневник "Ди Велт", че Германия трябва да бъде по-добре подготвена за отбраната на страната: "Сега имаме около пет до осем години, в които трябва да наваксаме - както във въоръжените сили, в индустрията и в обществото".

Освен това стана известно, че Германия възнамерява да прехвърли 4000 войници на Бундесвера в Литва до 2027 година: за първи път в историята на страната цяла бригада ще бъде постоянно разположена на Източния фланг на НАТО - в близост до границата с Русия. Писториус също призовава за възстановяване на задължителната военна служба в Германия.

Яцек Севера, ръководител на Дирекцията за национална сигурност на Полша, по-рано заяви, че страните от Източния фланг на НАТО трябва да се подготвят за възможна конфронтация с Русия в рамките на три години.

Снимка: БГНЕС


4
0 rate up comment rate down comment 0
Една
преди 7 месеца
Жена каза на пазара!Ай стига! Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
Ая
преди 7 месеца
2
2 rate up comment rate down comment 1
Бай хасан
преди 7 месеца
Историята се повтаря......Немци на руската граница.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 7 месеца
Историята се повтаря..... немци на руската граница....Не е на добро........ Сигнализирай за неуместен коментар