fallback

13-годишно момче, обявено за изчезнало преди четири години, беше открито в САЩ

30.11.2014 | 13:35 Автор: Теодора Георгиева

13-годишно момче, изчезнало преди четири години, беше открито и изпратено обратно при семейството си. Детето е намерено в дом в Атланта, щата Джорджия, където е било укривано зад фалшива стена. Петима души са арестувани по случая. Сред тях е и бащата на момчето. Повдигнати са им обвинения за насилствено задържане и жестокост към дете.

Полицията била повикана в къщата, за да направи проверка по линия на службите за закрила на детето, съобщава Ройтерс. Живущите обаче отрекли да има такова дете. Докато полицаите претърсвали дома, момчето успяло да се свърже по телефона с майка си и да обясни за местонахождението си. Няколко часа по-късно органите на реда пристигнали и го открили зад бутафорна стена във вътрешно помещение на къщата.

Не е ясно дали момчето е стояло постоянно в скривалището или само когато са в къщата са влизали външни хора. Властите коментират, че момчето е в добро физическо състояние. Срещата с майка му е била изключително емоционална.

Момчето е изчезнало през 2010 година докато било при баща си във Флорида. Майката е подала сигнал за изчезването му само на службата за закрила на детето, но не и в полицията. В ход е полицейско разследване на всички обстоятелства по случая.

 

fallback
Още от Свят
fallback