fallback

Икономическа помощ за Украйна да е под формата на инвестиции

Йоханес Хан отбеляза, че извършването на реформи е важно за Киев

28.11.2014 | 09:01 Автор: Мартина Ганчева

Международната икономическа помощ за Украйна, в частност тази от ЕС, трябва да бъде под формата на инвестиции, а не на дотации. Това каза в Киев еврокомисарят по политиката на съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан. Той се срещна с политическото ръководство на Украйна.

Хан отбеляза, че извършването на реформи е важно за Киев. Политикът подчерта, че властите в Киев трябва да работят в посока на създаване на благоприятен инвестиционен климат. „Санкцитете спрямо Русия не винаги може да са полезни за европейската икономика, но Европа осъзнава, че сигурността на Украйна е сигурността и на целия европейски континент и затова провежда политика на ограничения и рестрикции”, коментира Хан.

Новият председател на украинския парламент Владимир Гройсман отбеляза, че създаването на коалиционно проевропейско мнозинство във Върховната Рада ще позволи набелязаните реформи да бъдат реализирани, да бъдат направени промени в конституцията, както и да бъдат изпълнени инициативите на държавния глава и премиера.

 

fallback
Още от Свят
fallback