fallback

Путин: Русия се бие за свободата на целия свят

"Диктатурата на хегемона се клати", заяви руският президент

28.11.2023 | 16:43 Автор: Толя Стоянова

"В момента Русия се сражава за свободата на целия свят, а не само на своята страна", заяви президентът Владимир Путин на заседание на Всемирния руски народен събор (ВРНС), цитиран от руските медии.

"Сега се сражаваме за свободата не само на Русия, но и на целия свят. Ние открито говорим, че диктатурата на хегемона - виждаме това, всички сега го виждат -  се клати, тя се разпада, както се казва, в хаос е и е просто опасна за околните", цитира Путин официалният сайт на Кремъл.

Според президента Русия сега е в челните редици на създаването на по-справедлив световен ред.

"Искам да подчертая: без суверенна, силна Русия не е възможен траен и стабилен световен ред", добави Путин, цитиран от "Фокус".

Руският лидер припомни още, че Световният руски народен съвет е създаден през 1993 г., в труден и преломен момент за страната, когато успя да "обедини около общи цели представители на Руската православна църква, други религиозни организации, политически партии и движения, културни дейци, учени, предприемачи, хора с различни възгледи, вярвания, националности, но обединени в главното - в твърдата си патриотична позиция", заяви той.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback