fallback

Обама: Хилари Клинтън би била отличен президент

Американските граждани искат президент, който да е като миризмата на нов автомобил, мисли Обама

24.11.2014 | 11:05 Автор: Ирина Георгиева

Още по темата

Още по темата

Обама даде обширно интервю за американската телевизия ABC. Той коментира напредъка по преговорите за иранската ядрена програма, напрежението в град Фъргюсън и възможността Хилари Клинтън да бъде кандидат на Демократическата партия на следващите президентски избори. 

Джордж Стефанопулос, журналист от ABC: Какви ще бъдат вашите отношения с бившия държавен секретар. Тя планира да участва в президентската надпревара през 2016 г. Координирате ли действията си, съветвате ли се?

Барак Обама, президент на САЩ: Нека тя анонсира кандидатурата си, аз не искам да изстрелям тези думи. Мога да кажа няколко неща. Първото е, че тя беше невероятен държавен секретар. На второ място – тя е мой приятел. 

Джордж Стефанопулос, журналист от ABC: Говорите ли си често?

Барак Обама: Да говорим си! ...на трето място – мисля, че тя, както и някои други кандидати от демократическата партия, би била чудесен президент. Силно заинтересован съм да гарантирам, че демократите ще пожънат този успех. Ще направя всичко, за да имаме силна номинация. Ако тя реши да се кандидатира, ще бъде страхотен президент. 

Тя не се съгласява с мен за всяко нещо. Една от ползите от президентската кандидатура е възможността да защитаваш своите позиции. И да имаш свеж, нов старт. А ако си президент от 6 години не е съвсем така.

Джордж Стефанопулос:  Какво означава това? 

Барак Обама: Мисля, че американските граждани искат президент, който  да е като миризмата на нов автомобил. Може би искат да карат нещо, което обичат и не е на милите, на които съм аз...

 

fallback
Още от Свят
fallback