fallback

Заради топенето на снега - Ню Йорк се готви за наводнения

23.11.2014 | 11:52 Автор: Красимир Кирев

Докато гражданите на Бъфало чистят домовете си, на места затрупани със снежна покривка с височина 2 метра, температурите достигнаха 10 градуса по Целзий. Синоптиците дори предсказват покачването им до 16 градуса в неделя вечер. Затова губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Коумо предпочете да бъде откровен със своите съграждани. „Наводненията може да са по-тежки дори от снеговете!“, каза той, и обеща институциите и всички екипи на терен да направят максимума в защитата на населението. И още думите му:

През последните няколко дни мобилизирахме всичките си екипи за реакция при спешни ситуации. Пренасочихме оборудване към всички части на щата и можем да отговорим както на нов снеговалеж, така и на реалната опасност от наводнения. Ние нямаме кристална топка, с помощта на която да предвидим какво ще се случи – дали ще има проблем с наводненията или няма да има. Но сме готови за всичко!

 

В Кълъмбъс, Охайо ситуацията с температурите е противоположна – след като над района се изсипа проливен дъжд, той бързо замръзна. Резултатът – десетки катастрофи по огледално гладките улици. За щастие,няма тежки последствия за здравето на шофьорите.

 

fallback
Още от Свят
fallback