Денков пред Нетаняху: Шокирани сме от терора, важно е всички заложници да бъдат освободени

Хамас" и цялата му военна и административна структура трябва да бъдат изкоренени, каза премиерът

06.11.2023 | 13:51 Редактор: Искра Ангелова

Имате пълната подкрепа на България. В това увери премиерът Николай Денков израелския си колега Бенямин Нетаняху и президента на Израел - Исаак Херцог. Денков беше на еднодневна визита в близкоизточната страна, където беше придружен от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

"Знаем колко трудно време е и затова трябва да сме тук. Искам да кажа, че всички сме шокирани от терористичните атаки, които убиха толкова много невинни хора и е изключително важно всички заложници да бъдат освободени, колкото се може по-бързо", каза Денков.

Министър-председателят подчерта колко е важно всички заложници да бъдат освободени възможно най-скоро, а преди това Международният комитет на Червения кръст да получи незабавен достъп до тях. 

"Разбираме вашите права да защитите Израел и народа си. Имате пълното право да се борите срещу терористите, защото това, което направиха, е невъобразимо. "Хамас" и цялата му военна и административна структура трябва да бъдат изкоренени, защото в противен случай няма да има траен мир", посочи Денков.

В рамките на визитата си в Ерусалим премиерът се срещна и с роднини на отвлечени граждани в Газа.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца
Това е не само нашата битка, но и вашата битка".Значи битката стана и наша, както украинската битка. Навсякъде, където има войни, все са "наши". Глупост безподобна! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца