fallback

Нови арести след убийството на Мис Хондурас Мария Алварадо

Телата на Алварадо и сестра й бяха намерени в близост до река в северния град Санта Барбара

20.11.2014 | 08:46 Автор: Красимир Кирев

Полицията съобщи, че приятелят на сестрата на Алварадо е признал в ареста, че е застрелял двете момичета, след което е скрил телата им. Това е станало с помощта на двама негови приятели. Полицията смята, че мотивът за деянието е ревност. „Сестрата ни мис Хондурас е танцувала с друг мъж, което е накарало приятелят й да посегне на живота й“, обяви водещият разследващите. 

Мария Хосе Алварадо трябваше да представя страната си на международния конкурс Мис Свят в Лондон на 14 декември.Тя е студентка, която мечтаела за кариера като дипломат.  Заедно със сестра си изчезнаха в четвъртък, като според последните свидетелски показания са забелязани в автомобил без регистрационна табела. Смъртта на Алварадо, шокира света, след като се превърна в поредния случай на убийство на мис в тази част на света. В началото на годината носителка на титлата Мис Венецуела и бившият й съпруг бяха застреляни при въоръжен грабеж на автомагистрала.

Хондурас е страната с най-много насилие в света. Около 90 на всеки 100 хил. души са извършвали убийство – съотношение два пъти по-голямо от следващите в класацията Венецуела, Белиз и Ел Салвадор. Наркокартелите от Мексико завземат все по-големи позиции и в Хондурас, превръщайки страната в център за трафик на кокаин към САЩ.

 

fallback
Още от Свят
fallback