Русия намери слабото място на американските ATACMS, сваля ги от раз срещу Украйна

Всички руски ЗРК и ПВО системи могат да ги уязвят, твърдят от МО

28.10.2023 | 17:26 Редактор: Елеонора Танева
Русия намери слабото място на американските ATACMS, сваля ги от раз срещу Украйна

Руското министерство на отбраната съобщи, че руските системи за противовъздушна отбрана са прехванали две ракети ATACMS през изминалата седмица. Те са свалени с огън от зенитно-ракетни системи С-400. 

ATACMS са американско производство, предоставени на Украйна.

Според бившия заместник-главнокомандващ ВВС на Русия за Единната система за противовъздушна отбрана на страните членки на ОНД генерал-лейтенант Айтех Бижев целият набор от руски системи за противовъздушна отбрана е в състояние да порази ATACMS, тъй като тези ракети имат скорост на полет не повече от 1400 м в секунда, което ги прави уязвими за всички руски ЗРК и ПВО системи.

Източник, близък до руското военно ведомство, съобщи за ТАСС, че системата за противовъздушна отбрана С-400 е стреляла на максимална далечина по цели, които по време на унищожаването са били на надморска височина от около 1000 м.

Системата за противовъздушна отбрана С-400, разработена и произведена от концерна за въздушно-космическа отбрана "Алмаз-Антей", има обсег на стрелба до 400 км. 

Снимка: БГНЕС


2
8 rate up comment rate down comment 6
перник8
преди 9 месеца
Така ги свалят че ракетите са поразили два комплекса С 400. Ако това е сваляне... Сигнализирай за неуместен коментар
1
12 rate up comment rate down comment 14
Анонимен Антинацист
преди 9 месеца
Хахаххаха то това се знаеше, че краварите от Америка ще се провалят за пореден път и ще ядът адски бой от Русия!!!! Сигнализирай за неуместен коментар