Бурята "Бабет" остави големи щети във Великобритания, има опасност от наводнения

В Шотландия природната стихия взе три жертви

22.10.2023 | 15:46 Редактор: Вяра Димова
Бурята

Наводненията, предизвикани от излизането от руслата на големи реки в Обединеното кралство след бурята "Бабет", могат да продължат до вторник, предупредиха от Агенцията за околната среда. Въпреки че най-лошото премина, има вероятност много реки в Северен Йоркшър, Мидландс и Югозападна Англия да прелеят

В Шотландия бурята взе три жертви. Там два дни поред бе издаден червен код за пряка опасност за живота. Много домове в Шотландия останаха без ток, но днес има съобщения, че електрозахранването е възстановено.

В Северно море, край бреговете на Абърдийн, компания собственик на сондажна нефтена платформа каза, че се е наложило да прехвърли част от персонала на безопасно място, след като четири от осемте котви на платформата са се откачали в резултат на лошото време, информира БНР.

Лондонската гара "Кингс крос" бе затворена вчера следобед, след като дъждовете причиниха сериозно нарушение на железопътния транспорт. Причината за затварянето беше прекомерното препълване на гарата с пътници заради закъсненията на влаковете. 

Снимка: БГНЕС