fallback

Лондон грейна в коледни светлини

Коледният дух вече започва да се усеща

17.11.2014 | 18:45 Автор: Теодора Георгиева

Духът на Коледа вече започва да се усеща. Хиляди жители и гости на Лондон се стекоха на улица „Риджънт стрийт“, за да видят как британската момчешка банда Take that зaпали коледните светлини в английската столица. Светлинната декорация на централната лондонска улица е с мотиви от филма "Нощ в музея: Тайната на гробницата".

 

Фойерверки осветиха небето след запалването на празничните лампички. Последваха изпълнения на Джеси Джей, Джеси Уеър и "Джърси бойс". Церемонията беляза официалното начало на празничния сезон.

"Това е невероятен момент, много сме развълнувани. Ние сме били тук и преди, а сега ние имаме честта да запалим тези светлини за нашите приятели, за нашето семейство", коментира певецът Джош Къртберт.

Церемонията беше водена от певицата Ема Бънтън и радиоводещият Джейми Тиксън. Заради празника улицата беше затворена за движение четири часа.

 "Много обичам да идвам тук на Риджънт Стрийт за запалването на светлините. Още като дете обичах да идвам тук. За мен това е нещо уникално, това е началото на Коледа – много хубаво време, заяви певицата Ема Бънтън.

"Риджънт Стрийт" е основното място за пазаруване за лондончани и гостите на града. Светлините на другата популярна шопинг дестинация – "Оксфорд Стрийт"  вече са запалени, а тези на коледната елха на "Трафалгар Скуеър" ще грейнат на 4 декември.

 

fallback
Още от Свят
fallback