fallback

Щайнмайер: ЕС не планира да въвежда нови санкции срещу Русия

16.11.2014 | 15:19 Автор: Ирина Георгиева

ЕС на този етап не планира да въвежда нови санкции срещу Русия в светлината на събитията в Украйна, предаде БТА. "Това в момента не се очаква", заявява в публикувано на 16 ноември интервю за в. Welt am Sonntag германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от ТАСС.

На 11 ноември германската канцлерка Ангела Меркел вече каза, че за момента не се планират по-нататъшни икономически санкции срещу Русия заради Украйна, но изрази недоволство от нарушаването на прекратяването на огъня в Източна Украйна и произвеждането на избори от проруските бунтовници. По думите на Щайнмайер на утрешната среща на външните министри от ЕС в Брюксел ще стане дума за изготвяне на списък с представители на ДНР и ЛНР, на които може да бъде забранено влизане в страни от ЕС.

"Колкото до Русия, то икономическият натиск (който й се оказва - бел. ТАСС) вече е значителен: по-малко влияние са оказали санкциите, а по-голямо - отливът на капитал, неувереността на инвеститорите, поевтиняването на валутата и ниските цени на петрола", е заявил германският първи дипломат.  

fallback
Още от Свят
fallback