Силните дъждове в Италия доведоха до нови наводнения

Един човек е изчезнал в пристанищния град Генуа

16.11.2014 | 08:44 Редактор:
Силните дъждове в Италия доведоха до нови наводнения
Силните дъждове в Италия доведоха до нови наводнения

Силните дъждове в Лигурия продължават вече месец и страховете от повторение на опустошителните наводнения през 2011г., взели 7 жертви, нарастват. В последните седмици, заради стихията 4 души загубиха живота си. Властите в Генуа издирват 67-годишен мъж, след като автомобилът му е паднал в река.

Всички граждани са предупредени да не излизат от домовете си и да не пътуват. Пътната обстановка на места е изключително опасна. Разрушени са участъци от първокласни пътища, има сигнали за паднали мостове и много опасни свлачища.Звеното за реакция при бедствия в Италия изпрати допълнителни спасителни екипи в най-засегнатите населени места. С помощта на водни помпи те се опитват да отводнят домовете на хората, под продължаващия порой. Тесните улици на Генуа плуват в кал.

Местните фермери, чийто основен бизнес е производството на цветя и ароматни билки загубиха цялата си реколта. Щетите от наводненията разкриват лошото състояние на инфраструктурата в Италия. Некачественото проектиране и наличието на много незаконни постройки силно увеличават опасността от стихията. 

Синоптиците не дават надежди за край на дъждовете. Ще вали силно до края на деня като циклонът се движи на юг.