Путин обеща нови 25 млн. работни места в Русия до 2020 г.

Сериозни притеснения за новото напрежение в Източна Украйна

15.11.2014 | 12:23 Редактор: Красимир Кирев
Путин обеща нови 25 млн. работни места в Русия до 2020 г.

Мащабният план в сферата на заетостта включва създаването на работни места най-вече във високотехнологичните сектори на икономиката. За целта руските власти планират засилване на сътрудничеството си с работодателските организации и синдикатите.  „Ние винаги сме казвали, че без тяхна помощ, няма как да решим проблемите със заетостта“, коментира в Бризбейн Владимир Путин. 


По време на срещата на лидерите на страните от Г-20 Путин обеща, че по време на предстоящото следващата година руско председателство на групата БРИКС, икономическата експанзия и задълбочаването на сътрудничеството между страните ще навлезе в решителен етап.  Пред своите колеги от Бразилия, Индия, Китай и Република Южна Африка, руският президент обяви, че в момента Москва разработва обща икономическа стратегия на групата.


Путин настоява за увеличаване на сътрудничеството между БРИКС и Г-20, тъй като двете групи вече не могат да съществуват самостоятелно. „Ако действаме самостоятелно и самоволно, това ще доведе до нови икономически дисбаланси,“ смята той.  Има и основание за това – комбинираният БВП на страните от БРИКС възлиза на 37,4 трилиона долара, което надхвърля с 3 трилиона долара, икономиката на страните то Г-7 взети заедно.