Най-малко 22-ма са убити, 545 ранени при атаката на "Хамас" срещу Израел

За лечение са приети нй-малко 28 души

07.10.2023 | 15:18 Редактор: Елеонора Танева
Най-малко 22-ма са убити, 545 ранени при атаката на

Най-малко 22 израелци са били убити в атаката на въоръженото крило на палестинското движение "Хамас", подета тази сутрин от ивицата Газа срещу Израел, съобщават израелските служби за бърза помощ, цитирани от световните агенции.

Около 545 израелци са били ранени в атаката на "Хамас", предаде Ройтерс, като се позова на израелското министерство на здравеопазването. 

Медицинския център "Сорока" в израелския град Беершеба съобщава за приети за лечение най-малко 280 души, от които 60 са в сериозно състояние, предаде Асошиейтед прес.

Засега няма официални данни за жертвите на израелските въздушни удари по ивицата Газа, последвали изненадващото нападение на Хамас с ракети, съпътствано от проникване на палестински бойци на израелска територия.

Репортер на Асошиейтед прес съобщава за погребения на 15 души в Газа, убити при израелските удари и за още 8 трупа, докарани в местна болница. Засега не е ясно дали са бойци или цивилни палестинци, пише БТА.

В социални медии се появиха видеа с бойци на "Хамас", които ликуват около онова, което изглежда да са превзети израелски бойни превозни средства по улици на населени места. Най-малко един убит израелски войник е бил влачен и стъпкан от гневна палестинска тълпа, скандираща "Аллах е велик" в Газа, допълва Асошиейтед прес.

Снимка: БГНЕС