Девет души загинаха при атака с турски дронове в Сирия

Ударени са петролни обекти, електроцентрала, язовир и фабрика

05.10.2023 | 16:45 Редактор: Толя Стоянова
Девет души загинаха при атака с турски дронове в Сирия

Турция нанесе серия от удари с безпилотни самолети по военни цели и инфраструктура в контролираните от кюрдите райони на Сирия, при които загинаха най-малко девет души, в отговор на терористичното нападение в Анкара.

На други места в Сирия бомбардировка на силите на режима в провинция Алепо е отнела живота на петима членове на едно и също семейство, а при атака с дрон срещу военна академия в Хомс са загинали най-малко седем офицери, по данни на Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ).

Турските удари бяха насочени главно срещу петролни обекти, електроцентрала, язовир и фабрика в провинция Хасаке, която е под контрола на Сирийските демократични сили - коалиция, доминирана от кюрдите и подкрепяна от САЩ, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Според изявление на кюрдските сили, шестима членове на силите за сигурност са били убити при нахлуването в Амуда, а двама цивилни, пътуващи с мотоциклети, са загинали при друг удар.

Говорителят на СДС Фархад Чами съобщи за девети смъртен случай. Първоначално той твърдеше, че са убити шестима работници, но се оказа, че те са били бойци.

Снимка: БГНЕС