Свлачища в Италия вземат жертви

Унищожени са овощни градини и лозя

13.11.2014 | 13:09 Редактор: Теодора Георгиева
Свлачища в Италия вземат жертви

Италия продължава да е в плен на лошото време. Свлачище отне живота на един човек. До момента водният потоп е взел четири жертви.

Според италиански медии мъжът, станал жертва на лошото време, е бил на около 70-години. Той е загинал близо до дома си. Проливни дъждове се изсипаха тази седмица в областите Пиемонте, Тоскана, Лигурия, Ломбардия и Емилия Романя. Те предизвикаха наводнения и нанесоха катастрофални последици на околната среда.

Унищожени са овощни градини и лозя и отново се постави въпроса за унищожителния ефект от пренебрегването на екологичните проблеми. Лошото време доведе и до затваряне на училища. Хиляди домове останаха без ток. Наводненията предизвикаха много свлачища.

 

Избягах от къщата и бързо предупредих съседите. Преместихме си автомобилите на безопасно място и всички избягаха. След половин час, вижте какво се случи зад мен, коментира жител на Генуа.


Италия е по-уязвима по отношение на свлачищата заради нестабилният планински пейзаж в държавата, незаконните строителни дейности, изоставени земеделски земи и лошата инфраструктура. От Министерството на околната среда обещават да предприемат мерки за прекратяване на незаконното строителство, което продължава десетилетия.